Україна, Київ, вул. Плодова 1
(Берківці, Святошинський район)

Режим роботи:
ПН-ПТ: 10:00 - 18:00
СБ: 10:00 – 15:00

Режим роботи:
ПН-ПТ: 10:00 - 18:00
СБ: 10:00 – 15:00

Україна, Київ, вул. Плодова 1
(Берківці, Святошинський район)

ГоловнаСтаттіВитрати палива автомобілів. Витрата бензину та витрата газу

Витрати палива автомобілів. Витрата бензину та витрата газу

Як же все-таки знизити витрату палива? На цій сторінці ми представляємо вашій увазі інформацію про те, як знизити витрати бензину або газу Вашого автомобіля та дані про витрату палива для деяких маркок і моделей авто.

Отже, при їзді на бензині у вас виникла підозра, що ваша машина занадто "ненажерлива". Перше, що потрібно зробити, це замінити повітряний фільтр і проконтролювати положення стрілки покажчика температури рідини, що охолоджує. Якщо стрілка знаходиться нижче середини, ні про яку економію палива не може бути й мови, такі показання - вже привід для звернення до авторемонту, особливо це стосується бензинових двигунів із упорскуванням палива та дизельних двигунів.

Припустимо, ви зробили все, що запропоновано вище, але витрата палива автомобіля вас все одно не влаштовує. Тоді слід виміряти вміст окису вуглецю (СО) у вихлопних газах у режимі холостого ходу, при 2000 об/хв і при 3000 об/хв (приблизно). Це потрібно для того, щоб визначити, чи винен у перевитраті палива двигун чи ні. Рівень вмісту СО (CO при їзді на газу значно менше) у режимі холостого ходу має бути близько 0,1% (зазначено на табличці під капотом), а при оборотах - вдвічі більше, ніж значення рівня СО на холостому ході. Якщо це не так, то слід звернутися до фахівців, оскільки, зважаючи на все, існують якісь проблеми з двигуном або його системами управління. Якщо ж рівень СО в нормі або менший за норму, причину підвищеної витрати палива шукайте в іншому. Це можуть бути погано накачані колеса, підклинювання гальм, "дірка" у паливній системі, погана аеродинаміка і т.д. Якщо у вас машина з коробкою-автоматом, то запам'ятайте, скільки обертів показує тахометр при швидкості 100 км/год, і з цією інформацією зверніться до фахівців, можливо, у вас не включається підвищена передача (O/D).

Тепер про те, як уникнути великої витрати палива на справному автомобілі.

  1. Не купуйте важкий автомобіль. Відомо, що кожні 500 кг ваги машини споживають приблизно 700 літрів бензину на рік (при нормі пробігу 20 тис. км на рік). Це означає, що якщо ваш автомобіль важить 1000 кг, ви спалите за рік близько 1400 літрів палива, якщо він важить 1500 кг - 2100 літрів тощо.
  2. Регулярно обслуговуйте автомобіль. Справний, але розрегульований автомобіль витрачає палива на 10% більше (чи газ чи бензин).
  3. Слідкуйте за тиском у колесах. Понад 2/3 автомобілістів їздять на колесах із заниженим тиском, тоді як відомо, що зниження тиску з 2,0 кг/см2 до 1,5 кг/см2 веде до збільшення витрат палива приблизно на 3%. Вимірювати величину тиску в колесах слід   холодному стані. Навіть після невеликого пробігу тиск у колесах підвищується.
  4. Слідкуйте за правильним регулюванням коліс ("розвал-сходження").
  5. Не возіть у машині зайвий вантаж. Кожні 50 кг вантажу викликають перевитрату палива приблизно на 2%.
  6. Включений кондиціонер збільшує витрату палива приблизно на 10%.
  7. Відкрите скло при швидкості автомобіля понад 50 км/год також призводить до підвищеного витрати палива. Величина перевитрати залежить від того, наскільки це скло відкрите і яка швидкість автомобіля.
  8. Кожне гальмування передбачає наступний розгін, що, у свою чергу, викликає велику витрату палива. Якщо ви бачите, що через дві-три машини попереду спалахнули "стопи" - приберіть ногу з педалі акселератора.
  9. Не тримайте ногу на педалі гальма під час руху.
  10. Не утримуйте автомобіль на схилі за допомогою педалей зчеплення та акселератора. Для цієї мети є ручне гальмо.
  11. Краще їхати повільно і плавно, ніж різко рушати і гальмувати. Особливо часто ця помилка помітна у водіїв в "пробках", де вони дотримуються принципу: "головне, нікого не пропустити вперед себе". Як толСкільки стрілка покажчика температури зрушила з місця, можна їхати. Але педаль газу при цьому треба натискати якнайменше, доки двигун повністю не прогріється.
  12. Правильно вибирайте передачу. На підвищеній передачі, якщо ви повністю втопите педаль газу, нормального розгону не вийде, а перевитрата – будь ласка. І як тільки розігналися, одразу ж вимикайте підвищену передачу.
  13. Не женіть. Для автомобілів 80-х років витрата палива при 110 км/год на 25% більше, ніж при 90 км/год.
  14. При зупинці більш ніж на хвилину глушіть двигун. ви натискаєте на педаль газу, тим більше у вас буде витрата палива.
  15. Пам'ятайте! Будь-яке зниження потужності двигуна відразу велика витрата палива.

7 причин

Щоб вибрати наше СТО для встановлення та обслуговування ГБО

  1. Італійські бренди з великою історією

    Ми не пропонуємо нашим клієнтам вигадані бренди, як більшість компаній в Україні! Ми встановлюємо лише найвідоміші італійські бренди з півстолітньою історією! Такі як BRC, Zavoli та AEB. При цьому наші ціни чесні та конкурентоспроможні!

  2. Знання з діагностики двигунів

    Ми надаємо високоякісні послуги в галузі діагностики двигунів. Завдяки нашим знанням у галузі діагностики моторів та широкому спектру діагностичного обладнання, ми вирішуємо всі Ваші проблеми, пов'язані з роботою двигуна як на бензині так і на газі!

  3. Європейські стандарти безпеки

    Ми встановлюємо ГБО відповідно до німецьких стандартів, забезпечуючи максимальну безпеку для наших клієнтів. Автомобілі, обладнані нами, успішно проходять перевірки TUV у Німеччині.

  4. Одне джерело

    Ми використовуємо компоненти ГБО від одного виробника, що гарантує правильну та узгоджену роботу всієї системи.

  5. Професійне технічне обладнання

    Ми маємо найсучасніше діагностичне обладнання, що дозволяє нам забезпечувати оптимальну роботу системи ГБО та бездоганну роботу двигуна на бензині.

  6. Професіоналізм

    Ми спеціалізуємося на установці ГБО навіть на найскладніших технічних автомобілях. Наша команда постійно вдосконалює свої навички та знання.

  7. Експертність

    Ми активно проводимо власні дослідження та досвіди, щоб бути на передньому краї інновацій у галузі ГБО.

КАЛЬКУЛЯТОР ЕКОНОМІЇ ПРИ ПЕРЕХОДІ НА ГБО

15 000

Економія за рік - 0 грн

Встигніть забронювати знижку 10% на:

ГБО обладнання + монтаж + обслуговування

До 31 Жовтня 2024 року
09
00
14
41