Check Engine СТО Инжектор Док Check engine - проверить двигатель! Главная | О нас | Оборудование | Фотогалерея | Кредит | Автосалоны | Отзывы | Цены | Статьи | Установщикам | Архив рассылок
ГБО Форум ГБО Форум
ГлавнаяFAQПоискПользователиГруппыРегистрацияВойти и проверить личные сообщенияВход
Курс на газификацию Польши (укр)

 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Форум о газобаллонном оборудовании (ГБО) -> Новости и аналитика рынка ГБО
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Автогаз
Site Admin


Зарегистрирован: 28.06.2005
Сообщения: 205

СообщениеДобавлено: 28.09.2005 00:51    Заголовок сообщения: Курс на газификацию Польши (укр) Ответить с цитатой

Курс на газиф_кац_ю Польщ_
Приблизно 85% рос_йського газу, який постачається до Європи, транспортується територ_єю Украcни. Нещодавно наша держава розпоча Анастас_я МАТЮШИНА, Урядовий кур"єр ? 174 15.09.2005


Польщу газиф_кувала Украcна

Устилуг-Грубеш_в -- це другий шлях експорту та транзиту газу до Польщ_, адже донедавна _снував лише пункт передач_ в с. Дроздович_ Мостицького району Льв_вськоc област_. Варт_сть нового проекту об_йшлася Украcн_ в близько 70 млн. гривень. До к_нця 2007 року через газопров_д проходитиме близько 17,5 млн кубометр_в газу, а до 2020 - 200 млн. кубометр_в. За словами Олекс_я _вченка, сторони повернулися до традиц_й украcнсько-польськоc сп_впрац_ в нафтогазов_й галуз_, п_дтвердивши cc новим усп_шним проектом. Ш_стдесят рок_в тому Украcна газиф_кувала Польщу в п_слявоєнний пер_од. Це був перший у м_жнародн_й практиц_ експорт природного газу, що зд_йснювався 210 к_лометровим газопроводом Опари-Перемишль-Стара воля, д_аметром 300 мм. В 1945 роц_ було експортовано 76 млн куб_чних метр_в газу.

Коли Олекс_й _вченко очолив НАК <Нафтогаз Украcни>, в_н перш за все пров_в рев_з_ю проект_в, як_ не були завершен_ упродовж десяти рок_в. В_дтак НАК взяв курс на практичн_ р_шуч_ кроки. Це п_дтвердив _ президент польськоc державноc нафтогазовоc компан_c Марек Косовський, який дуже задоволений темпами проведення роб_т _ конкретним результатом. Олекс_й _вченко вважає в_дкриття газопроводу Устилуг-Грубеш_в лише початком украcнсько-польськоc сп_впрац_, адже краcни, на його думку, через близьке сус_дство мають бути головними партнерами. Кер_вник ?Нафтогазу" зазначив, що на газиф_кац_ю прикордонних район_в у компан_й є серйозн_ нам_ри. Так_ плани крок за кроком наближатимуть Украcну до статусу транснац_ональноc компан_c. Вони принесуть див_денди обом партнерам: Польща матиме диверсиф_кац_ю постачання газу, а Украcн_ - зростання експортного потенц_алу.


Блакитне паливо привело нас в ЄС

Газопров_д Устилуг-Грубеш_в став ще одним св_дченням європейськоc _нтеграц_c нашоc держави, адже фактично з його допомогою Украcна наростила своc потужност_ з постачання газу до ЄС. Як запевнив директор Управл_ння маг_стральних газопровод_в <Льв_втрансгаз> НАК <Нафтогаз Украcни> Михайло Деркач (ця компан_я є замовником роб_т), як_сть обладнання в_дпов_дає європейським стандартам. До початку опалювального сезону мешканц_ польського Грубешова _ прилеглих с_л отримають газ з нового газопроводу, а до к_нця листопада, за словами О. _вченка, заплановано газиф_кувати Устилуг та прилегл_ украcнськ_ села (розпод_льчу мережу планують запустити для початку на с_м с_л). Зараз у Володимир-Волинському район_ газиф_ковано 43 з 78 с_л.

В_д газогону Устилуг-Грубеш_в виграє бюджет Украcни, адже в Європ_ ц_на на газ висока, а PGNiG купуватиме украcнський газ за ринковими ц_нами. З пол_тичноc точки зору проект в_дображає євро_нтеграц_йн_ прагнення Украcни. Наша газотранспортна система _нтегрується в європейську, а це практична євро_нтеграц_я.

В_дпов_даючи на запитання про н_бито _снуючу загрозу енергетичноc кризи в ос_нньо-зимовий пер_од, О._вченко запевнив, що до кв_тня 2007 року Украcна повн_стю забезпечена газом. В_н п_дкреслив, що чутки про енергетичну кризу є пол_тичними трюками. Баланс газу в держав_ стаб_льний. П_дняття ц_ни газу для населення цього року не буде точно, _, за словами кер_вника <Нафтогазу>, <наступного року особливого здорожчання також не буде>. Що стосується джерел газу, то окр_м власного видобутку (25 в_дсотк_в забезпечення) Украcна _мпортує газ з Туркмен_стану (на 2006 р_к заключено контракт на постачання 39 млрд м куб_чних) - це близько 40 в_дсотк_в украcнських потреб. П_д час майбутнього в_зиту президента Туркмен_стану до Києва (в_н запланований на к_нець 2005 року) НАК спод_вається п_дписати довгострокову (на 30 рок_в) угоду про постачання туркменського газу. ?У Рос_c ми не купуємо жодного кубометру газу,- запевнив пан _вченко, - адже за угодою, яка д_є до 2013 року, ми отримуємо рос_йський газ в оплату за його транзит в Європу. Ним покривається 30 в_дсотк_в внутр_шн_х потреб."


***


Домовлен_сть президент РФ Володимира Пут_на та канцлера Н_меччини Герхарда Шредера про буд_вництво газопроводу по дну Балт_йського моря викликала в сусп_льств_ побоювання, що Украcна (_ Польща також) втратить прибутки в_д транзиту рос_йського газу в Європу. Олекс_й _вченко поставився до факту ф_лософськи _ сказав, що не переймається ним. <Буд_вництво може затягтися на с_м-десять рок_в. В результат_ газопров_д зможе прокачувати 20-30 млрд кубометр_в газу на р_к, тод_ як щор_чне споживання його в Європ_ зростає на 50 млрд кубометр_в>. Кер_вник НАКу поставив журнал_стам риторичне запитання: <Ск_льки газопровод_в треба побудувати в обх_д Украcни _ Польщ_, щоб забезпечити європейський ринок рос_йським природним газом?> Украcнська газотранспортна система була, є _ буде найстратег_чн_шим транзитером рос_йського газу в Європу, п_дкреслив О._вченко.



До реч_
***Зараз триває в_зит голови НАК <Нафтобаз Украcни> Олекс_я _вченка до Франц_c, де йдеться про можлив_сть збер_гання газу для ц_єc краcни в украcнських п_дземних сховищах та в_дкриття кредитноc л_н_c в 2,5 млрд євро французьким банком .

***Румун_єю, як_й <Нафтогаз Украcни> щороку продає 1 млрд. кубометр_в газу, переговори про буд_вництво газопроводу, под_бного газогону Устилуг-Грубеш_в, перейшли в практичну площину, зазначив О._вченко. На початку 2006 року планується розпочати реал_зац_ю проекту.

***В Украcн_ найнижчий в Європ_ тариф на газ для населення - 22 долари за тисячу метр_в куб_чних. Для пор_вняння, населення Польщ_ купує природний газ по 300 долар_в за 1 тисячу кубометр_в.




<Урядовий кур'єр>
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов Форум о газобаллонном оборудовании (ГБО) -> Новости и аналитика рынка ГБО Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете вкладывать файлы
Вы не можете скачивать файлы



Anti Bot Question MOD - phpBB MOD against Spam Bots
Заблокировано регистраций / сообщений: 4370 / 0